Alteret er malet Pave Leo X. Vaaben, maaske et Minde om den pavelige Afladskræmmer Arcemboldis Rejse til Danmark 1516.
2) Krucifixet over Kordøren, et smukt og ædelt Træskærerarbejde fra Tiden op mod Reformationen.
3) Kirkens gamle gotiske Malmalterstager - nu anbragt paa et par smukt udskaarne Træsøjler fra Chr. IV's Tid paa hver sin Side af Koret - omtalt i Kirkens Inventarliste fra 1597.
4) Et skab på venstre Side af Alteret til opbevaring i den katolske Tid af Monstransen med det indviede Alterbrød. Skabet er smykket med velbevarede, middelalderlige Malerier.
Af Kirkens øvrige Inventar stammert Alteret, Prædikestolen, Korgitteret og en af Lysekronerne fra Chr. IV's Tid.
1) Alteret. Den nuværende Altertavle er ifølge en Indskrift paa den opsat 1618. Der er ingen Billeder paa den, men omgivet af smukt Billedskærerarbejde viser den i fint forgyldt kaligrafisk Skrift de 10 Bud, Fadervor og de 2 Sakrementers Indstiftelsesord.
Paa Alterbordet staar et lille Krucifix fra samme Tid som Altertavlen, to store Sølvlysestager og en Kopi af Chr. III's Bibel, Reformationstidens danske Bibelværk. De to Sølvlysestager er skænket til Kirken 1893 af Købmand Boas i Stubbekøbing
2) Prædikestolen skænket 1634 af Borgmester Laurits Oedersen Møenbo og Hustru Anne Christensdatter, hvis Billede findes malet paa en trætavle mellem Stolen og Lydhimmelen.
Prædikestolen er et fremragende Værk af den sønderjydske Billedskærer Jørgen Ringnis, fra hvis Værksted i Nakskov, der udgik en mængde Arbejder, som smykker Kirkerne paa Lolland og Falster. Paa Døren til Prædikestolens Trappe er malet symbolske Fremstillinger af Tro, Haab og Kærlighed. Paa Trappens Sidestykke er fremstillet i udskaarne Figurer Moses, David og Elias, i selve Stolens Felter Johs. Døber og de fire Evangelister. Lydhimlen krones af et Krucifix og Prædikestolen er iøvrigt pragtfuldt ornamenteret og smykket med udskaarne Figurer.
Ved siden af Prædikestolen er anbagt en smuk, støbt Lysearm fra 1698. En Sølvplade, nu anbragt paa Pillen ved siden af Prædikestolen, minder om Istandsættelse af Prædikestol og Alter 1779.
3) Det smukke Renaissancekorgitter stammer efter sin Stil fra Chr. IV's Tid. Hvornaar og af hvem det er opstillet i Kirken vides ikke.
4) Lysekronen nærmest Orgelet er skænket 1611 "Gud til Ære, Kirken til Zirat og Menigheden til Gavn og Bedste.".
Af Kirkens øvrige Inventar bemærkes:
1) Den anseelige Malmlysekrone, som hænger midt i Kirken, skænket 1670 af Borgmester Hans Andersen Montross.
Døbefonten af norsk Marmor, skænket af Kirkens Værge, Peder Viborg, 1798. En Sølvkande til Daabsvandet blev skænket 1901 af Købmand P. W. Wulff. Den gamle Daabskande af Messing fra 1699, som nu staar ved Døbefontens Fod, er meget smuk |